Home   -   Activiteiten & Agenda  -   Spiritueel Consult   -   Rituelen  -   Cerridwen   -   Contact
nieuwsmenu
 

Sinds kort mogelijk:
Healing, reading en medium
Zie spiritueel consult


Vernieuwd:
Kringloop van Initaties
Zie activiteiten en agenda
nieuwsmenu
 

Rituelen

Al sinds vroegere tijden houdt de mens bij belangrijke gebeurtenissen een ritueel. Nog steeds is het gebruikelijk om een feest en/of ceremonie te houden. Vaak ontbreekt echter de rituele overgang en diepgaande symboliek zoals je dat wel bij een ritueel hebt. Om krachtig en geinspireerd belangrijke gebeurtenissen te vieren, te vieren of simpelweg bij stil te staan, kunnen we in samenwerking een ritueel organiseren.

Hier een aantal bekende overgangen waar een ritueel voor mogelijk is. Gezien ieder ritueel persoonlijk is, zijn er natuurlijk veel meer mogelijkheden. Om dezelfde reden kan ik ook geen vast tarief opgeven. Alles gebeurt in overleg en binnen onze mogelijkheden.

Geboorte

Een ritueel om een baby te verwelkomen op de wereld en/of het (nieuwe) ouderschap te vieren. Een kerkelijke doop is hiervan een voorbeeld, het hoeft niet aan het christendom verbonden te zijn.

Man/vrouw worden

In veel culturen wordt de overgang van meisje naar vrouw, of jongen naar man gevierd. Soms bij de eerste menstruatie, soms pas later als iemand zich bewezen heeft.

Trouwen / handfasting

Een huwelijksvoltrekking is een van de bekenste traditionele ceremonies. Dit kan een officieel huwelijk zijn of een ceremonie om partnerschap aan te gaan op een nieuw niveau.

Sterven

Na de dood wordt vaak wel stil gestaan bij iemands dood. Alleen dan door de nabestaanden. Een ritueel rondom het sterven is meer voor de stervende zelf. Een viering van het leven, het stilstaan bij het nu of een voorbereiding op wat gaat komen.

Uitvaart

Een plechtigheid voor een begravenis, crematie of herdenking, hoeft niet altijd alleen volgens het standaard idee van een uitvaartscentrum. Door vanuit een ritueel te werken, kun je er een plechtigheid van maken die uitdrukt hoe je er bij stil wilt staan.